Hoppa till innehållet

Ris Carnaroli - 2kg säck

150,00 SEK

Beskrivning

Denna ris odlats av familjen Gasparotto i nordvästra Italien, några kilometer från Vercelli, helt nedsänkt på landsbygden i Po-dalen gränsar till floden Sesia. Cisterciensermönkarna, redan på sjuttonhundratalet, nämner fraktionen Brarola som ett perfekt ställe att odla ris. Dessa länder är rika på de element som gör Gasparottos ris unikt och värdefullt, de lägger inte till något, allt blir bra naturligt.
De har odlat rått ris i mer än ett halvt sekel, i ungefär tio år har de förvandlat det till vitt ris och därmed fått högsta kvalitet. Carnaroli är den mest använda rissorten för att tillaga risotto, tack vare dess höga kapacitet att absorbera kryddor. Det skiljer sig från det vanligare Arborio-riset på grund av dess högre stärkelseinnehåll, fastare konsistens och längre spannmål. Carnaroli ris tillhör klassen "superfina" ris och kallas ofta "King of ris". Denna ris Carnaroli kokas i 16 - 18 minuter.

: