Hoppa till innehållet

Cotechinokorv med potatismos

110,00 SEK

Beskrivning

Cotechino är en vinterkorv som föddes under renässansen och är en typisk korv från norra Italien. Den produceras framförallt i vår region Emilia Romagna där cotechino från Modena har blivit registrerade på SUB (skyddad ursprungsbeteckning) ihop med närrelaterad korv Zampone från Modena.
Men cotechino produceras även i Bologna, Reggio Emilia, Parma, Piacenza och andra regioner i norra Italien.
Cotechino gjörs med 60% mager griskött, 20% mört svalg, 20% svalg, griskind och sidfläsk. Sen tillsätter producenter olika kryddor som är deras hemlighet.

Vi brukar äta cotechinokorv under jultiden och under hela vinter.

Den kokas longsamt ca 3 och ett halv timmar på låg spis och serveras med potatismos eller linser.

Men vi har tillagat åt dig så du får bara värma några sekunder i mikro och de är klart att äta.

: