Hoppa till innehållet

TILLAGNING AV PASTA

 

PASTA BÖR KOKAS I EN HÖG KASTRULL EFTERSOM DEN BEHÖVER MYCKET VATTEN ATT KOKA I. LÄGG PASTAN I KOKANDE VATTEN ELLER BULJONG.

Tagliatelle, Pappardelle, Tagliolini
I kokande vatten ca 3-4 minuter.

Gnocchi:
Dessa sjunker när du lägger de i vatten, När de flyter upp till ytan är de färdiga.

Garganelli:
I kokande vatten ca 3-4 minuter.

Tortelloni, Ravioli
I kokande vatten ca 6 minuter

Tortellini:
Kokas i buljong ca 2-3 minuter.

Zuppa Imperiale och Passatelli:
Läggs i kokande buljong, de sjunker ned och när de kommer upp till
ytan är de färdiga (Sila av vattnet).

Lasagne och Cannelloni:
Tillagas i ugn 170 grader (C) ca 15 minuter.
Ovan baktider gäller för färsk pasta, har pastan varit fryst behövs lite extra tid för att baka..

RAGÙ BOLOGNESE

Den typiska såsen från Bologna med gamla traditioner. Våra burkar är pastöriserade och kan förvaras oöppnade i skafferiet, men efter öppning måste den förvaras i kylskåp. Ragù Bolognese är perfekt till färk pasta.

KONSERVERING OCH FRYSNING AV PASTA

Du kan förvara vår pasta ungefär 1-2 dagar i kylskåpet men om du vill förvara den längre måste du frysa den.

Om du fryser färsk pasta bör du först lägga den på en bricka med bakplåtspapper och sedan sätta den i frysen. När pasta är fryst kan du lägga
den i en fryspåse.

För att tillaga fryst pasta bör du lägga den i kokande vatten eller buljong direkt från frysen. När vatten/buljong kokar upp igen börjar räkna minuter.

OBS! Gör inte detta med Lasagne och Cannelloni.
Fryst Lasagne och Cannelloni ska tinas minst tio timmar i kylskåp
innan den tillagas i ugn.