Hoppa till innehållet

Colatura di alici - 100ml flaska

160,00 SEK

Beskrivning

Denna italienska fiskesås är en äkta delikatess.

Colatura di alici är en ädel ättling till den romerska Garum (krämig fisksås), ansjovis colatura är en bärnstensfärgad vätska som erhålls från mognadsprocessen av saltad ansjovis, efter en gammal process som överlämnats från fiskarer far till son.

Ansjovis fiskad med "cianciolo"-tekniken (användning av Lampara) endast i Medelhavet från slutet av mars till början av juli, placeras i en ekträbehållare, terzigno (en tredjedel av ett fat), placerad med den klassiska "head-tail"-tekniken. När lagren är klara täcks behållaren med en träskiva (kallad tompagno), på vilken vikterna (marinstenar) placeras.

Vätskan, på grund av ansjovisarnas pressning och mognad, börjar komma upp på ytan; det är ett klart bärnstensfärgat destillat med en stark och fyllig smak.

Colatura di alici används till torr pasta "tagliolini med Colatura di Alici" eller är en utmärkt smaksättare i en mängd olika rätter.

: